T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / YAĞLIDERE - Yağlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi

AYAK İZİMİN FARKINDAYIM KAMPANYASI SEMİNER İLE BAŞLADI

        Milli Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliğinde yürütülen "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi kapsamında okulumuz Yeşilay Kulübü danışman öğretmeni Duygu PEKDEMİR ve kulüp öğrencileri öncülüğünde Spor ve Kültür ve Edebiyat kulüplerinin destekleriyle İklim Değişikliği ve Karbon Ayak İzi konularında farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan Ayak İzimin Farkındayım Kampanyası faaliyetleri 15 Mart’ta verilen bilgilendirme semineri ile başladı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde Çevre Mühendisi Ertan DERVİŞOĞLU proje ekibimiz ile birlikte diğer tüm öğrencilerimize yönelik sunum gerçekleştirdi. Kampanyamıza katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

       Ayak İzimin Farkındayım kampanyası hijyen yaklaşımını sağlık ve güvenlik odaklı olarak ele alan Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar projesinin hedef ve amaçlarını öğrencilerimizin tutum ve davranışlarına yansıtabilmek ve bunları yaygınlaştırabilmek amacıyla geliştirilmiş. Bu kapsamda Yeşilay Kulübü öğrencileri ve danışman öğretmeninin fikir geliştirme süreçlerinde tarımsal üretimde iklimsel etkiler nedeniyle yaşanılan zorluklar ile çevre ve hava kirliliği konularında fikirler ortaya konulmuştur. Ortaya çıkan fikirler ışığında İklim Değişikliği ve iklim değişikliğinin nedenleri arasında yer alan Karbon Ayak İzi kavramları ile ilgili bir farkındalık kampanyası yapılması kararlaştırılmıştır. Kampanya kapsamında kurumsal Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve azaltılması konusunda bireysel ve kurumsal tutumların geliştirilmesi, karbon salımını telafi edebilmeye yönelik fidan dikimleri yapılması, Kültür ve Edebiyat Kulübü işbirliğinde karbon ayak izi temalı bir E-Kitap hazırlanması, Spor Kulübü işbirliğinde ilkokul ve ortaokullarda  kampanyayı yaygınlaştırma etkinlikleri düzenlenmesi, kampanyanın hedefleri doğrultusunda halkta farkındalık yaratacak çalışmalar yapılması gibi bir dizi etkinlik planlanmıştır. E-Kitap hazırlanırken hikaye metni öğrencilerimiz tarafından yazılarak görselleri ortaokul öğrencileri ile birlikte yapay zeka aracılığı ile oluşturulacak ve Görele GSF Grafik Tasarım Bölümü işbirliği ile düzelemeleri yapılacaktır. Yine öğrencilerimiz tarafından ilkokullarda okuma saati yapılarak hazırlanan E-Kitap sunulacaktır. Ayrıca ilkokul ve ortaokullarda verilecek eğitimlerle birlikte öğrencilerimiz tarafından hazırlanan materyeller ve oyunlar yoluyla ilgi çekici etkinlikler düzenlenecek öğrencilerin eğlenirken farkındalıklarının artması sağlanacaktır.

        Kampanyamıza öğrencilerimizin İklim Değişikliği ve Karbon Ayak İzi konularında bilgi ve farkındalıklarını arttırmaya yönelik eğitim semineri başladık. Ayak İzimizi takip edin.



21-03-202421-03-202421-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.03.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 15:28 - Görüntülenme: 112
  Beğen | 1  kişi beğendi