AYAK İZİMİN FARKINDAYIM KAMPANYASI KAPSAMINDA ÇOCUK KİTABI HAZIRLANDI.

Milli Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliğinde yürütülen "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi kapsamında okulumuz tarafından İklim Değişikliği ve Karbon Ayak İzi konularında farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan Ayak İzimin Farkındayım Kampanyası faaliyetlerimiz devam ediyor. Çocukların iklim değişikliği ve karbon ayak izi kavramlarını tanıyabilmeleri, doğa sevgisi ve çevre bilinci kazanabilmeleri amacıyla edebiyatın gücünden faydalanmaya karar verdik. Bu kapsamda çocukların dil ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan okuma alışkanlığını da geliştirmeye yönelik olarak, severek okuyacaklarını düşündüğümüz bir kitap hazırladık. Kitabımızın hikaye metni Kültür ve Edebiyat Kulübü danışman öğretmeni öncülüğünde kampanya ekibinde yer alan kulüp öğrencileri tarafından yazıldı. Kitap görselleri ise yine kampanya ekibinde yer alan öğrencilerimizin koordinesinde Şehit Enver Şahin Ortaokulu ve Yağlıdere İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hayal güçleri kullanıp metni yansıtan istemler verilerek yapay zeka aracılığı ile oluşturuldu. Elde edilen görseller ve metin Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri işbirliğinde üniversite bünyesinde düzenlenerek kitabımıza son şekli verildi. Hazırladığımız kitabımızı ilkokullarda yapacağımız okuma etkinlikleri ile çocuklarımızla buluşturacağız. Kitabımız ayrıca Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan öğrencilerimiz tarafından staj yaptıkları okul öncesi kurumlarında da okuma etkinliklerinde yer alacaktır. Temel Eğitimden Yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerine iş birliği içerisinde dokunan bir çalışmanın eseri olan kitabımız yakında öğrencilerimiz ve sizlerle buluşacak...

28-04-202403-04-202403-04-202403-04-202403-04-202403-04-202403-04-202403-04-202403-04-2024

Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 28.04.2024 11:32 - Görüntülenme: 86